Ha október, akkor szépkorúak ünnepe – szép hagyománnyá vált ez itt, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának kalocsai telephelyén. Ezt az alkalmat nemcsak azért szoktuk megrendezni, mert október az „Idősek hónapja”, hanem látjuk, és érezzük, mennyire igénylik időseink a találkozást, hiszen szinte egész évben izgatottan és reménységgel várják ezt az eseményt, amikor is újra találkozhatnak régi ismerőseikkel, és megismerkedhetnek új sorstársakkal is.

Azt is tapasztaljuk, hogy egyre többen szeretnének eljönni. Ennek nagyon örülünk, és természetesen mindenkit szívesen látunk. 2014. október 11-én közel nyolcvan szépkorú gyűlt össze a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezetének imatermében. Ezen az estén sok-sok nevetés, zene, és lelkes szurkolás hangja szűrődött ki ebből az épületből, hiszen idén is több játékos versenyben mérhették össze erejüket vendégeink. A pálmát a tojáshabverő és a kötőverseny vitte el. Természetesen a lelki feltöltődésről sem feledkeztünk meg. Kánászi-Nédó Tibor telephelyvezető olvasta fel Puskásné Torma Ruth intézményvezető szívhez szóló, köszöntőlevelét, majd a Bibliából hangzott el az Isten igéje: „Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!” (Zsoltárok 90:12.) Ezt követően Gerencsér-Szegezdi Gabriella, a helyi Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója önismereti játékokkal szerzett örömet és meglepetést, melynek során mindenkiben erősödött a pozitív önértékelés. A játék lényege az volt, hogy egy lapra harminc jó tulajdonságot kellett felírni. Ez nem is volt olyan egyszerű, hiszen sajnos gyakran a negatívumok jutnak először eszünkbe. Ezt a lapot aztán mindenki hazavihette emlékül.

Az est további részében jóízűen fogyasztották el vendégeink az ízletes vacsorát, majd mindenki vidáman, szívében értékes gondolatokkal, és a mihamarabbi viszontlátás reményében indult haza.

Bálint Anita

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »