Ha október, akkor szépkorúak ünnepe – szép hagyománnyá vált ez itt, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának kalocsai telephelyén. Ezt az alkalmat nemcsak azért szoktuk megrendezni, mert október az „Idősek hónapja”, hanem látjuk, és érezzük, mennyire igénylik időseink a találkozást, hiszen szinte egész évben izgatottan és reménységgel várják ezt az eseményt, amikor is újra találkozhatnak régi ismerőseikkel, és megismerkedhetnek új sorstársakkal is.

Azt is tapasztaljuk, hogy egyre többen szeretnének eljönni. Ennek nagyon örülünk, és természetesen mindenkit szívesen látunk. 2014. október 11-én közel nyolcvan szépkorú gyűlt össze a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezetének imatermében. Ezen az estén sok-sok nevetés, zene, és lelkes szurkolás hangja szűrődött ki ebből az épületből, hiszen idén is több játékos versenyben mérhették össze erejüket vendégeink. A pálmát a tojáshabverő és a kötőverseny vitte el. Természetesen a lelki feltöltődésről sem feledkeztünk meg. Kánászi-Nédó Tibor telephelyvezető olvasta fel Puskásné Torma Ruth intézményvezető szívhez szóló, köszöntőlevelét, majd a Bibliából hangzott el az Isten igéje: „Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!” (Zsoltárok 90:12.) Ezt követően Gerencsér-Szegezdi Gabriella, a helyi Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója önismereti játékokkal szerzett örömet és meglepetést, melynek során mindenkiben erősödött a pozitív önértékelés. A játék lényege az volt, hogy egy lapra harminc jó tulajdonságot kellett felírni. Ez nem is volt olyan egyszerű, hiszen sajnos gyakran a negatívumok jutnak először eszünkbe. Ezt a lapot aztán mindenki hazavihette emlékül.

Az est további részében jóízűen fogyasztották el vendégeink az ízletes vacsorát, majd mindenki vidáman, szívében értékes gondolatokkal, és a mihamarabbi viszontlátás reményében indult haza.

Bálint Anita

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »