szeretetpontoktalalkozoja

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szeretetszolgálata az ország 11 településén működtet szeretetpontokat. Az ott dolgozó koordinátoroknak szervezett országos szakmai egyeztető fórumot Kiss István országos koordinátor. A szeretetpontok önkéntesei jelen vannak az emberek életében, közvetlenül reagálnak a krízishelyzetekre, a koordinátorok figyelik, hogyan segíthetnek, hol milyen szükség van. A missziónak a szolgálata a szeretetpontokra épül.

Az eseményen Durkó Albert misszióvezető megerősítette, a keresztény ember alapvető gondolkodása segíteni és ott lenni, ahol segítségre van szükség. Aki másokat felüdít az maga is felüdül, mondta. Alapvető feladat az adás. „Adunk, mert szeretünk, szeretjük azokat az embereket, akiket Isten szeret. Más missziótól eltérően a Pünkösdi Egyház missziója stratégiában gondolkodik és ebben a stratégiában egy fontos kulcs a szeretetpontok működése”.

Surman László missziós igazgató beszélt arról, hogy a 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint ez a szám 130.000. Közülük körülbelül 50.000 gyerek éhezik. Egyre többen napi megélhetési gondokkal küzdenek. Nem tudhatjuk mi vár ránk. Ezért is fontos, hogy jól működjenek és szaporodjanak a szeretetpontok az ország területén. A szeretetpontokon van, aki megszervezi a szükségben szenvedőkről való gondoskodást és a logisztikát, aki érti, hogy a szenvedőknek többre van szükségük, mint az ételre, aki ismeri a bölcs adást és nem alázza meg a szenvedőt, miközben ad. Mert az adományok sokak számára a túlélést jelentik.

Bátorításként Surman László Máté evangéliuma 5 fejezetének 16. versét is idézte „Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat”.

A szeretetpontok koordinátorai beszámoltak az elvégzett munkáról, a célokról és a nehézségeikről is beszéltek. Elmondták mennyire fontos a munkájukban a szeretet közvetítése emberek szívének megérintése, az adakozás. Beszéltek többek között a karitatív szervezetekkel való kapcsolatokról, és a segítségadás különböző módozatairól. Mert a források a cigánytelepeken vannak.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »