szeretetpontoktalalkozoja

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szeretetszolgálata az ország 11 településén működtet szeretetpontokat. Az ott dolgozó koordinátoroknak szervezett országos szakmai egyeztető fórumot Kiss István országos koordinátor. A szeretetpontok önkéntesei jelen vannak az emberek életében, közvetlenül reagálnak a krízishelyzetekre, a koordinátorok figyelik, hogyan segíthetnek, hol milyen szükség van. A missziónak a szolgálata a szeretetpontokra épül.

Az eseményen Durkó Albert misszióvezető megerősítette, a keresztény ember alapvető gondolkodása segíteni és ott lenni, ahol segítségre van szükség. Aki másokat felüdít az maga is felüdül, mondta. Alapvető feladat az adás. „Adunk, mert szeretünk, szeretjük azokat az embereket, akiket Isten szeret. Más missziótól eltérően a Pünkösdi Egyház missziója stratégiában gondolkodik és ebben a stratégiában egy fontos kulcs a szeretetpontok működése”.

Surman László missziós igazgató beszélt arról, hogy a 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint ez a szám 130.000. Közülük körülbelül 50.000 gyerek éhezik. Egyre többen napi megélhetési gondokkal küzdenek. Nem tudhatjuk mi vár ránk. Ezért is fontos, hogy jól működjenek és szaporodjanak a szeretetpontok az ország területén. A szeretetpontokon van, aki megszervezi a szükségben szenvedőkről való gondoskodást és a logisztikát, aki érti, hogy a szenvedőknek többre van szükségük, mint az ételre, aki ismeri a bölcs adást és nem alázza meg a szenvedőt, miközben ad. Mert az adományok sokak számára a túlélést jelentik.

Bátorításként Surman László Máté evangéliuma 5 fejezetének 16. versét is idézte „Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat”.

A szeretetpontok koordinátorai beszámoltak az elvégzett munkáról, a célokról és a nehézségeikről is beszéltek. Elmondták mennyire fontos a munkájukban a szeretet közvetítése emberek szívének megérintése, az adakozás. Beszéltek többek között a karitatív szervezetekkel való kapcsolatokról, és a segítségadás különböző módozatairól. Mert a források a cigánytelepeken vannak.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 28.
 • 2023. március 28. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »