tetokommando

A Fókuszban a Gyermek Program keretében olyan családoknak tudtunk segítséget nyújtani, akiknél a tető, illetve a nyílászárók elhasznált, olykor veszélyes állapotban voltak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két munkatársával együttműködve első lépésben egy állapotfelmérést végeztünk mintegy tucatnyi családnál. A szakemberek a részletes helyszíni szemlét követően fontossági sorrendet állítottak fel a tető, illetve a nyílászárók állapotának megfelelően.

A munkálatok augusztus és szeptember hónap folyamán két épületen kerültek elvégzésre. Mivel a MMSz-kollégák más településekre is járnak tetőket javítani, így a kömlői munkálatok a későbbiekben fognak folytatódni a reményeink szerint.

Ez egyik háznál az előtetőt, tornácot sikerült szerkezetében stabilizálni és cseréppel biztonságosan befedni. Az alatta játszó gyerekek így már nincsenek veszélyben.

A másik háznál a tető egy részének szerkezeti cseréje és jelentős mennyiségű cserép felhelyezése történt. Itt szükség volt az ablakok cseréjére is, hiszen a házból a meleg az utcára áramlott a réseken át.

A tetőkommandó nagy siker volt, reméljük, minél több családnak tudunk segíteni a Program során.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »