diakoniaiprogram

A diakóniai szolgálatról tartottak szakmai programot a Fida International nemzetközi segélyszervezet képviselői Békésen. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója évek óta szoros kapcsolatot ápol a finn központú szervezettel.

A diakónia, azaz a szeretetszolgálat működése volt a fő témája annak a szakmai találkozónak, amelyet az 1927-ben alapított jelenleg ötven országban működő nemzetközi missziós szervezet munkatársai tartottak az OCM békési központjában. A finnországi központtal rendelkező misszió a világ számos pontján aktív szerepet vállal a rászorult emberek, különösen a gyermekek megsegítésében. A szakmai találkozó egyik előadója jelenleg Kenyában szolgál, ahol jelenleg is több tízezer mélyszegénységben élő gyermek él az utcákon. Ugyanakkor az ukrajnai menekültek támogatásából is azonnal kivette a részét a szervezet az OCM-el közösen.

Szerte a világban szoros együttműködésben dolgozunk a pünkösdi gyülekezetekkel és más civil szervezetekkel és partnerekkel. Küldetésünk, hogy megosszuk Krisztus szeretetét, és mozgósítsuk az egyházakat közösségeik holisztikus szolgálatára”– fogalmazza meg küldetését a társaság.

A Fida egyik partnerszervezete az MPE Országos Cigánymissziója is, amelynek működéséről Surman László, missziós igazgató tartott rövid bemutatatást a jelenlévőknek. A rászorulók támogatása a misszión belül a SZERETPONTOK közreműködésével zajlik, amelynek munkájáról szintén beszámoltak a találkozó résztvevői. Jelenleg 11 SZERETETPONT működik az országban, helyi koordinátorok közreműködésével.

 • A két szervezet együttműködése már több éves múltra tekint vissza, számos területen tudtunk sikeresen segíteni a rászoruló embereknek Magyarországon is, ezért nagyon hálásak vagyunk az OCM munkatársainak. Magyarországon is él egy misszionárius házaspár, rajtuk keresztül még szorosabban tudjuk kivenni a részünket az itteni munkából. A mostani találkozó célja, hogy a diakónia területén újabb ajtókat nyissunk meg a közös segítségnyújtáshoz, aminek a megvalósítását a SZERETPONTOKON keresztül szeretnék véghezvinni. Mindemellett terveink között szerepel, hogy további képzéseket szervezünk majd a területen dolgozóknak, és különös figyelmet szeretnénk szentelni a roma gyermekek iskoláztatásának támogatására is – tudtuk meg a Fida jelenlévő előadóitól.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »