diakoniaiprogram

A diakóniai szolgálatról tartottak szakmai programot a Fida International nemzetközi segélyszervezet képviselői Békésen. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója évek óta szoros kapcsolatot ápol a finn központú szervezettel.

A diakónia, azaz a szeretetszolgálat működése volt a fő témája annak a szakmai találkozónak, amelyet az 1927-ben alapított jelenleg ötven országban működő nemzetközi missziós szervezet munkatársai tartottak az OCM békési központjában. A finnországi központtal rendelkező misszió a világ számos pontján aktív szerepet vállal a rászorult emberek, különösen a gyermekek megsegítésében. A szakmai találkozó egyik előadója jelenleg Kenyában szolgál, ahol jelenleg is több tízezer mélyszegénységben élő gyermek él az utcákon. Ugyanakkor az ukrajnai menekültek támogatásából is azonnal kivette a részét a szervezet az OCM-el közösen.

Szerte a világban szoros együttműködésben dolgozunk a pünkösdi gyülekezetekkel és más civil szervezetekkel és partnerekkel. Küldetésünk, hogy megosszuk Krisztus szeretetét, és mozgósítsuk az egyházakat közösségeik holisztikus szolgálatára”– fogalmazza meg küldetését a társaság.

A Fida egyik partnerszervezete az MPE Országos Cigánymissziója is, amelynek működéséről Surman László, missziós igazgató tartott rövid bemutatatást a jelenlévőknek. A rászorulók támogatása a misszión belül a SZERETPONTOK közreműködésével zajlik, amelynek munkájáról szintén beszámoltak a találkozó résztvevői. Jelenleg 11 SZERETETPONT működik az országban, helyi koordinátorok közreműködésével.

  • A két szervezet együttműködése már több éves múltra tekint vissza, számos területen tudtunk sikeresen segíteni a rászoruló embereknek Magyarországon is, ezért nagyon hálásak vagyunk az OCM munkatársainak. Magyarországon is él egy misszionárius házaspár, rajtuk keresztül még szorosabban tudjuk kivenni a részünket az itteni munkából. A mostani találkozó célja, hogy a diakónia területén újabb ajtókat nyissunk meg a közös segítségnyújtáshoz, aminek a megvalósítását a SZERETPONTOKON keresztül szeretnék véghezvinni. Mindemellett terveink között szerepel, hogy további képzéseket szervezünk majd a területen dolgozóknak, és különös figyelmet szeretnénk szentelni a roma gyermekek iskoláztatásának támogatására is – tudtuk meg a Fida jelenlévő előadóitól.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »