diakoniaiprogram

A diakóniai szolgálatról tartottak szakmai programot a Fida International nemzetközi segélyszervezet képviselői Békésen. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója évek óta szoros kapcsolatot ápol a finn központú szervezettel.

A diakónia, azaz a szeretetszolgálat működése volt a fő témája annak a szakmai találkozónak, amelyet az 1927-ben alapított jelenleg ötven országban működő nemzetközi missziós szervezet munkatársai tartottak az OCM békési központjában. A finnországi központtal rendelkező misszió a világ számos pontján aktív szerepet vállal a rászorult emberek, különösen a gyermekek megsegítésében. A szakmai találkozó egyik előadója jelenleg Kenyában szolgál, ahol jelenleg is több tízezer mélyszegénységben élő gyermek él az utcákon. Ugyanakkor az ukrajnai menekültek támogatásából is azonnal kivette a részét a szervezet az OCM-el közösen.

Szerte a világban szoros együttműködésben dolgozunk a pünkösdi gyülekezetekkel és más civil szervezetekkel és partnerekkel. Küldetésünk, hogy megosszuk Krisztus szeretetét, és mozgósítsuk az egyházakat közösségeik holisztikus szolgálatára”– fogalmazza meg küldetését a társaság.

A Fida egyik partnerszervezete az MPE Országos Cigánymissziója is, amelynek működéséről Surman László, missziós igazgató tartott rövid bemutatatást a jelenlévőknek. A rászorulók támogatása a misszión belül a SZERETPONTOK közreműködésével zajlik, amelynek munkájáról szintén beszámoltak a találkozó résztvevői. Jelenleg 11 SZERETETPONT működik az országban, helyi koordinátorok közreműködésével.

 • A két szervezet együttműködése már több éves múltra tekint vissza, számos területen tudtunk sikeresen segíteni a rászoruló embereknek Magyarországon is, ezért nagyon hálásak vagyunk az OCM munkatársainak. Magyarországon is él egy misszionárius házaspár, rajtuk keresztül még szorosabban tudjuk kivenni a részünket az itteni munkából. A mostani találkozó célja, hogy a diakónia területén újabb ajtókat nyissunk meg a közös segítségnyújtáshoz, aminek a megvalósítását a SZERETPONTOKON keresztül szeretnék véghezvinni. Mindemellett terveink között szerepel, hogy további képzéseket szervezünk majd a területen dolgozóknak, és különös figyelmet szeretnénk szentelni a roma gyermekek iskoláztatásának támogatására is – tudtuk meg a Fida jelenlévő előadóitól.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »