A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió újévi igéje így hangzik:

„Örökké tartó szeretettel szeretlek téged,
ezért marad meg irántad hűségem és kegyelmem!
Újra fölépítelek, és fölépülsz…”
(Jeremiás 31,3–4a)
„De az Örökkévaló ezt mondja:
»Ne jajgass tovább,
ne hullass könnyeket,
mert munkádat az Örökkévaló megjutalmazza,
s fiaid visszatérnek az ellenség földjéről!
Légy hát jó reménységben jövőd felől,
mert fiaid hazatérnek a saját földjükre!«
— mondja az Örökkévaló.”
(Jeremiás 31,16–17)

Új év: megannyi reménység, hogy most minden másabb, minden jobb lesz.
Az újhoz újfajta gondolkodás kell. Legelőször le kell tenned mindent, ami régi teher az életedben. A meg nem bocsátás olyan teher az ember életén, ami miatt soha nem tud kimászni a sötét, keserűséggel telt, mély veremből.

A bukásokat, bűnöket oda kell vinni Jézushoz; meg kell vallani előtte, hogy egyedül nem megy, s kérni kell az Ő bocsánatát, kegyelmét. Ő mindenkinek adja, aki csak kéri Tőle.
Egyetlen dolog számít: mit mond rólad Isten. Ő pedig azt mondja, örökkévaló szeretettel szerettelek – már a múltban, mielőtt megszülettél volna. Ő már a világ teremtése előtt örökkévaló szeretettel szeretett.

Mi szolgálunk. Szolgáljuk az Istent, szolgálunk embertársaink felé. Szinte minden élethelyzetben, nehézségben ott vagyunk az emberek mellett. Szolgálatunkkal, segítségünkkel elvisszük hozzájuk Isten örökkévaló szeretetét, bemutatjuk nekik a szerető Istent. Ez a szolgálat pedig jutalmat érdemel. Lehet, nem anyagi juttatásban csupán, hanem azzal is, hogy Isten ott van veled, megáld, megvéd, megsegít, s betölti minden szükségedet.

Légy hát jó reménységgel a jövő felől. Bátorodjék a szíved, s bizakodva tekints 2022-re, mert Isten ebben az évben is mindenből, még a rosszból is, jót fog kihozni Neked.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Istentől megáldott újesztendőt!

Durkó Albert
misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »